Nu ska ni få höra

Plugg, plugg och lite lathet.

Nej, nu ska ni få läsa om en sak som gör mig lite förbannad. För någon månad sen smet det in en kille när jag gick genom spärren. Han åkte alltså på mitt tunnelbanekort som jag har betalat 840:- för. Sedan dess har jag alltid kollat så att det inte kommer någon bakom mig och smiter in.
   Ni kan ju alltid gissa vad som hände idag. Jag tar fram mitt kort, sätter det mot avläsaren och jag ser TVÅ personer komma bakom mig. Det ser mycket misstänksamt ut eftersom för tillfället var alla andra spärrar lediga. Jag stannar så fort jag har gått igenom dörrarna och vänder mig sedan om och säger med bestämd röst: "Du måste ha kort". Han svara med att han har kort, jag kontrar med ett "nej, det har du inte" och sedan stängs dörrarna. Han utbrister ett "men" och jag går därifrån.

Varför ska han åka på min bekostand? Jag har betalat 840 jäkla kronor och så ska han slippa betala? Även om han inte orkar ta upp kortet ur fickan eller har glömt det hemma så får han väl köpa sms-biljett eller nått. Inte åka på andras bekostnad! Now you know!

Kommentarer
B E L L A

Helt rätt! Så jäkla dyrt med fullbekostat kort, men som sagt väl behövligt! Fin blogg kram

2012-01-26 22:04:02
URL: http://lifeofbelle.webblogg.se/
Camilla

Jag håller med! Jag bor visserligen inte i Stockholm längre, men bodde där i 23 år. ;)

Jag brukade aldrig reagera om någon smet in bakom mig, men om jag skulle gjort det hade jag tvärnitat, vänt mig om och säkert puttat personen på andra sidan spärren om den hunnit över. ;)

2012-01-29 22:06:31
URL: http://thisiscamilla.blogg.se/
Camilla

Btw så borde SL fixa bättre biljetter. Jag tyckte busskortet är dyrt i Stockholm, 690 kr kostade det sist, 790 nu va?

I och för sig får man JÄKLIGT mycket för de pengarna om man tänker efter , du får ju åka hur mycket fram och tillbaka i länet som helst.

Här i Östergötland kostar ett månadskort 1025 kr, vilket motsvarar månadskortet i Stockholm.

Däremot finns här även kort som heter "Närområde" och "Tätort". Närområde är typ kommunen runt omkring och tätort är ju inom Norrköping eller Linköping.

Jag åker ju bara på tätort eftersom jag bara håller till inom Linköping nu, så mitt kort kostar 345 kr i månaden. :)

2012-01-29 22:10:22
URL: http://thisiscamilla.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
</