Saffransskorpor



Min mamma fullkomligt älskar dessa och bakar dem varje år sedan vi kollade på Leilas jul (vilket vi aldrig gör. Det måste vara ödet att vi hittade dessa! )

Jag tycker halvt om dem. De är inte så goda men de är beroendeframkallande, precis som med Annas pepparkakor.

Receptet

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Sen kan man förvara dem i en fin burk. Varför inte dessa?



Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
</